Det närmar sig semester och när man hinner stanna upp och titta i backspegeln så inser man att det har varit en hektisk vår, men vi har hunnit väldigt mycket. Ett av guldkornen är – precis som varje år – vårt Career Accelerator Programme (CAP) som är vårt graduateprogram där vi varje år bjuder in HR-studenter till ett antal seminarier hos oss för att försöka komplettera universitetens bild av vad HR är och bjuda in till ett professionellt nätverkande, bland annat genom mentorskap.

 

Vi tycker att det är roligt att se hur våra CAPares karriärer fortsätter och försöker alltid hålla kontakten. Just nu är flera av dem i startgroparna på sitt första jobba efter examen, och vi frågade en av årets deltagare Viktoria Forslund Hedman som precis börjat jobba på Göteborgs Stad lite mer om vad hon tar med sig från CAP?

Hej Viktoria, varför sökte du till CAP?

Jag sökte till CAP för att ta möjligheten att få diskutera ännu mera HR-frågor! Jag hade under min studietid varit med i olika sammanhang där jag blivit påmind om hur nyttigt och roligt det var att diskutera med HR-studenter från andra universitet än mitt eget och även yrkesverksamma inom fältet – CAP var ännu en chans att få göra detta. Under mitt tredje studieår var jag (och är fortfarande) nyfiken på ”riktig HR”; viljan att applicera mina kunskaper från studierna på arbetslivet var väldigt stor och på CAP fick jag utlopp för detta.

Kul! Och vad var det bästa med CAP?

Under CAP-dagarna fick vi diskutera verklighetsbaserade och affärsinriktade case som HR-konsulterna på HR on Demand själva hade arbetat med. Stämningen var otroligt prestigelös, vilket gynnade diskussionerna och utvecklingen. Genom att jag vågade fråga samt vrida och vända på problemen, lärde jag mig mycket. Och hade dessutom väldigt roligt!

Men vad är det viktigaste du tar med dig från CAP?

CAP gav mig en boost i att min personalvetarutbildning har givit mig bra verktyg som jag kan applicera på verkliga HR-problem. Vi pratade även mycket om nyttan med HR och att kunna argumentera för HR-insatser i en ledningsgrupp. Förutom detta fick jag nya vänner och kontakter.

Och vad har du då för råd till sistaårsstudenter som vill jobba med HR?

Att ta alla möjligheter som finns att mjuka upp linjen mellan skolan och arbetslivet samt att försöka lära sig så mycket som möjligt.

Tack!

Och till dig som är på väg in i ditt sista studieår och funderar på hur du ska ta steget ut i arbetslivet efter dina studier – håll utkik i oktober när vi öppnar för nya ansökningar till CAP. Och tveka så klart inte att höra av dig till oss om du har frågor eller om du tror att vi kan hjälpa dig ut i yrkeslivet!