Äntligen har vi hittat vår nästa stjärna! HR On Demand växer i den takt som det är möjligt, för vi är noga med vilka vi knyter till oss, och vi har väntat länge på att kunna presentera vår nästa medarbetare för er. Annelie Bergström kommer senast från Setterwalls Advokatbyrå där hon jobbat som HR-chef. Hon kommer att arbeta som konsult hos oss, men hon kommer också att ansvar för våra interimsuppdrag och kontakten med alla våra interimskonsulter. Här kommer fem snabba med Annelie:

Vem är du Annelie, och vad gör att du kommer till HR On Demand?

Jag är 44 år, bor i Torslanda och har två fina söner i åldrarna 10 respektive 15 år. Min HR-karriär startade inom Profficekoncernen (numera Randstad) där jag arbetade under 12 år i flera olika positioner med huvudsakligt fokus på rekrytering och HR kombinerat med affären. Därefter har jag varit inne som HR-chef inom idéburen verksamhet men också hunnit arbetat med verksamhetsövergång, avtalsfrågor och förhandlingar inom ISS-koncernen. Närmast rekryterades jag som HR-chef till Setterwalls Advokatbyrå där jag arbetat sedan 2012.

Vad kommer du att göra hos oss?

Den främsta anledningen till att jag lämnar ett fantastiskt roligt arbete på Setterwalls och nu börjar hos HR on Demand är möjligheten att få bygga upp ett nytt affärsområde inom ramen för kvalificerad HR. Mitt uppdrag som Head of Interim är främst att bygga upp och utveckla vår interimsverksamhet till en av branschens bästa inom kompetensområdet. Med ett starkt och fint varumärke som HR on Demand och egna upparbetade nätverk kommer det att bli en spännande resa! HR on Demand är ett företag med stora ambitioner där medarbetarnas engagemang och drivkraft varit och är centralt för företagets framgång. Jag är imponerad av den resa man gjort till idag och ser verkligen fram emot att bli en del av och även fortsatt bidra till den redan fina position HR on Demand har inom affärsorienterad HR. Interimsbranschen som sådan växlar nu upp ordentligt i Sverige men också i övriga Norden och vi kommer att kunna se en fin tillväxt och efterfrågan ta form framgent.

Finns det något inom HR som du brinner lite extra för?

Kanske framförallt kommunikation och ledarskap men också individuell utveckling. Jag har en bred erfarenhet av HR-arbetet som helhet men just organisations- och ledarskapsutveckling tillsammans med ett kundfokuserat och värderingsstyrt arbetssätt beskriver nog bäst både min profil och det jag brinner lite mer för. Jag drivs verkligen av att arbeta i och med en framåtriktad miljö där innovation och handlingskraft är självklara byggstenar. I en sådan organisation är det naturligt för både medarbetare och chefer att utmana sig själva för att utvecklas både på det personliga planet och i sin profession.

Vad hoppas du ska kunna utmana dig lite extra på HR On Demand?

Förutsättningarna är goda – HR on Demand är ett stabilt företag som står för fina värden med en bra position på marknaden. Utmaningen på en glödhet marknad är att hitta kvalificerad arbetskraft i precis rätt tid och till varje uppdrag som ju är unikt. Det ska man vara ödmjuk för men se till att ha är en tydlig plan, riktigt bra nätverk och ett knivskarpt erbjudande för att attrahera de allra bästa.

Och vad kommer att bli den gladaste överraskningen med att ha med dig i gänget när vi drar till Alperna på konferens i vår..?

Att jag gillar att fixa och dona – lite den figuren som gärna tar på sig rollen som reseledare och bokar in kul och otippade grejer. Jag spelar dock inte gitarr på afterskin och det ska vi nog inte heller försöka produktutveckla i någon större utsträckning, haha 🙂

Undrar du över något mer eller tror du att Annelie skulle kunna vara rätt för ett uppdrag hos dig? Passa på att ta kontakt med henne direkt, för vi är rätt säkra på att hon kommer att vara fullbokad rätt snart! 🙂